Tam otomatik volkswagen kolu ariza nedenleri:
Tam otomatik sistem şu an için 3 Alman menşei G-U, Siegenia ve Roto firmalarının ürünleri Pvc, Alüminyum ve Ahşap kapı ve pencerelerde kullanılmaktadır. Bu tarz ürünlerin kullanım ve bakım işlemleri aynıdır. Maliyetli ürünler olduğu için Dikkatle kullanılması tavsiye edilir. İyi bir kullanıcı olmak adına genel olarak aşağıdaki açıklama ve öneriler bilinmeli ve uygulanmalıdır.
- Ürün; Ölçü / Kapasite hesaplamaları, markanın belirlediği şekilde ve şablonda üretilmeli.
- Pvc ürün montajı yatay, dikey oransan net terazide olacak şekilde monte edilmeli.
- Son kullanıcı ürünü çok sert ve hızlı şekilde kullanmaktan çekinmeli.
- Son kullanıcı pvc ve aksesuar yorgunluk zamanlarını üreticisinden öğrenmeli ve vakti geldiğinde profesyonellerden servis hizmeti almalı.
- Temizliğine dikkat edilmeli, ray, rulman ve makas ( yani alt ve üst yatay ) temiz tutulmalı.
- Kapı sadece ve sadece kolu çevirerek kapatılmalı, Pvc ve cama elle destek vererek itme yaparak kapatılmamalı.
- Yaylı geçme ve pim yatakları yağlayıcı ve koruyucu ürünlerle periyodik 6 ay ara ile yağlanmalı. Kesinlikle rulman, ray ve araba boynuz kısmına yağ sürülmemeli.
- Kapı kapanmakta ve açılmakta zorlanıyorsa kolu kuvvetle iterek kolu kırmadan bir uzmana gösterilmeli
